Auteur: Walter van den Broeck
In regie van Raf Meeuws

Seizoen 2017 - 2018


Praktische informatie

Ootello speelt 'Greenwich'

In 2017 is Walter van den Broeck vijftig jaar schrijver. Een eresaluut voor een van onze beste Vlaamse toneelschrijvers ooit, is dan ook meer dan op zijn plaats. In oktober brengen we, in een gastproductie van Foe de Tejatre, de avant-première van 'Dolores', zijn allernieuwste stuk. In november spelen we 'Greenwich', een tragikomedie uit 1974 over de lotgevallen van een arbeidersgezin. Greenwich wordt algemeen beschouwd als één van Walters betere theaterstukken, vooral ook door de ijzersterke en authentieke dialogen zoals alleen van den Broeck ze kan schrijven!

De familie Verachtert lijdt aan de Tijd. Robert ‘loopt achter’, Elza ‘loopt voor’, Miriam is ‘van slag’ en Andrea ‘staat stil’. Robert is werkloos, Elza is kreupel en repareert horloges, Miriam doet de huishouding en verzorgt Andrea. De vreemde gast, Saturnino, komt hun klokken gelijk zetten, zodat de aan de grond gelopen familie weer vlot raakt. 

Voor de regie trok Ootello ‘vriend des huizes’ Raf Meeuws aan. Hij regisseerde tientallen stukken bij de betere gezelschappen in de Kempen en Antwerpen.  In zijn regies focust hij graag op naturel, herkenbaarheid en humor. ’Greenwich’ is de zevende regie van Raf bij Ootello. Hij regisseerde al ‘De Ronde van Vlaanderen’ (2006), ‘Thuis’ (2008), ‘Hoerenleed’ (2010), ‘Bitterzoet’ (2014), ‘Bloed, zweet en tranen’ en ‘Ziekelijk’ (2015).

Voor de cast tekenen Laurien Van Broekhoven, Sam Delespaul, Kathleen Verstraete, Erna Geerinckx en Karel Spiessens. 

 

Praktische informatie

Seizoen 2017 - 2018

Inkom:
  
• Cafétheater = € 10 of 1 vrijkaart.
   Kinderen onder de 12 jaar komen kijken aan halve prijs!

Aanvang:
   • Cafétheater om 20u. (deuren 19u30)
 
Waar:
   • Theaterzaal Ootello: Ezaart 162, Mol